30.12. 2016 - 18.02. 2017
Hlavní Ingredience
Výstavy
V Centru sklářského umění, Huti František v Sázavě je k vidění do 18. února 2017 výstava Hlavní Ingredience. Připomíná vánoční svátky plné jídla ztvárněných v různorodé šíři skleněných potravin a dobrot. Vánoční období je spojené s řadou hostin téměř až tradičních rituálů, kdy se společná rodinná večeře včetně speciálního jídla a jeho vlastním zobrazením na stole stává důležitou součástí oslav, ať již se jedná o Štědrý den, Boží hod či svátek sv. Štěpána, ale také Nový rok. Sváteční pokrmy a nápoje se často liší podle původu, víry a i u nás často nahrazujeme tradiční jídla současnějšími.
Zastoupena jsou všechna hlavní jídla dne, od snídaně po večeři včetně řady zákusků a nápojů. Nelze říci, že všechna skleněné objekty zobrazují hlavní ingredience v celé své kráse a chuti, někteří autoři se i citlivě zamýšlejí nad pomíjivostí jídla, či nad zřeknutí se nadbytečného.
Autory skleněných objektů jsou sklářští výtvaníci Marcel Mochal, Alena Matějka, Pavlína Čambalová, Marie Cvrčková, Tereza Hanušová-Sobotková, Olaf Schonberr, Magdalena Peiga a William J.Crellin
Centrum sklářského umění, Na Kácku 218, 285 506
Více informací v přílohách a na www.cestyskla.cz
Připojené soubory
- Výstava Hlavní ingredience - (23 kB)
- Hlavní ingredience - pozvánka - (899 kB)